Sappige frisse visjes spaghetti

Mizzi

24 April 2017

10 min prep-time
10 min cook-time

Zomer en lente is het lekkerst al dente. Easy peasy, lemon squeezy!

Vis moet zwemmen. Zwemmen in de zee. Ja inderdaad in de zee, meren, beekjes en rivieren, maar ook af en toe in je pan. Want dat is goed voor je hart enzo en voor allerlei andere dingen zeggen ze. Waar ik dus achter gekomen ben, is dat als je haar, dat malse visje, ook even laat zwemmen in overheerlijke smaakexplosie dingen, zo’n vissy little missy, helemaal opleeft, gaat shinen op je bord en ik beloof je, jij geniet hier van!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 4 scholletjes
  • 12 sappige dieprode tomaatjes
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 4 ansjovis uit blik / potje
  • 1 cayennepepertje
  • 1 dikke teen knoflook
  • Lekker veel olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
Zo maak je het:

Zet water op met wat zout en vlem de spaghetti er in als het water kookt. Zet je koekenpan op laag vuur. Doe lekker veel olijfolie in de pan en leg hier de ansjovisjes in. Verkruimel de cayennepeper erbij, snij de knoflook in kleine stukjes en gooi deze er ook bij. Laat dit rustig warm worden en je zal zien dat de ansjovis smelt in de olie. Dit wordt lekker! Snij de citroen doormidden en leg deze met het vruchtvlees naar onder in de pan. Deze citroentjes worden zo heerlijk sappig en zoet. Leg de tomaatjes, zoals ze zijn, in de pan en draai het vuur wat hoger en laat dit 3 minuutjes sizzelen. Doe de visjes erbij door ze tussen al het lekkers de moffelen. Zet het deksel op de pan en laat het bakken tot de vis gaar is ( +- 3 minuten). Zet het vuur uit, giet de pasta af, en pak de borden. Doe op elk bord een dot spaghetti en verdeel de vis, tomaatjes en vocht er overheen. Maak het af met grof gehakte peterselie en knijp de overheerlijke gekarameliseerde citroen erover uit. Easy peasy, lemon squeezy!