15 April 2017
Sweet and spicy, gettin' Feisty
JE MOEDER! Ja. Daar kan je nog eens wat van leren. Deze gemberkoek maakt mijn moeder namelijk al vele jaren, en haar GINGER kid (ik dus) heeft haar lekkere baksel opgepimpt tot in de 7de hemel. En, weet je wat, je kan deze koek eten als ontbijt, tussendoortje of gewoon de hele dag door als je daar zin in hebt want het is gezond. Daar houden we toch van tegenwoordig?
Zet de oven aan op 180 graden. Schil en snij de gember in kleine stukjes (dit is het meeste werk). Pak een grote kom. Gooi de gember, rozijnen, havervlokken, meel, bakpoeder, eieren, zonnebloemolie, melk, kaneel, zout en de helft van de honing in de kom en roer dit met een garde door elkaar tot het goed gemixt is. Pak een bakvorm (ik gebruik een ronde met een diameter van +-23 cm en met van die schattige golfjes aan de buitenkant). Giet er een beetje zonnebloemolie in en smeer het door de hele bakvorm. Bedek de hele bodem met sesamzaadjes en giet je mengsel er in. Giet de andere helft van de honing over de bovenkant en zet het in de oven. Ga 30 tot 40 minuten chillen met je billen en geniet van de heerlijke geur die het baksel door je kamer verspreidt. Af laten koelen en hoppa smullen maar. Reken maar dat jij de volgende dag van je breakfast quickie geniet en daarna van je tussendoortje en misschien maak je er ‘s avonds wel een toetje van door er lekkere whipped cream bij te kwakken. JAMMIE! Genieten is toch ook gezond?
Copyright 2017 Mizzi